CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Superpotraviny: Mýtus nebo realita?

Superpotraviny: Mýtus nebo realita?

Klasický brambor byl nahrazen sladkým bramborem, řasy jsou v téměř každém smoothie na planetě a ovesná kaše bez kustovnice, to by nebylo ono přeci! Superpotraviny údajně léčí širokou paletu onemocnění. Zpomalují proces stárnutí, sníží depresi, posilují naše fyzické schopnosti a dokonce i naši inteligenci.

Otázkou je, zda jsou tato zdravotní tvrzení zcela přesná? Je ,,superfood“ mýtem nebo realitou?

Co je to superpotravina?

Co musí jídlo splňovat, aby bylo klasifikováno jako „super“? Odpověď na to, co je superpotravina, se ukazuje jako obtížná. V současné době neexistuje žádná oficiální „definice“ superpotravin.

Avokádo

Výborný zdroj zdravých tuků, přibližně 150 g avokáda také obsahuje 40% množství denního příjmu vlákniny. K dispozici je také 25% vitamínu C, 16% vitaminu E a 39% vitamínu K.

avokádo

 

Kapusta

Často se přidává do smoothie 100 g kapusty (obsahuje zhruba 33kcal) je plná vitamínů. 200% denního příjmu vitamínu A, 134% vitaminu C a 700% vitaminu K.

Jako by to všechno nestačilo, je také plná vlákniny a má protizánětlivé účinky!

Mandle

Mandle rozhodně nejsou novou tváří v superpotravinovém sále slávy. Stejně jako většina ořechů, mají nízký obsah kalorií, ale jsou plné zdravých tuků. Nemluvě o tom, že jsou také výborným zdrojem vitamínu E.

mandle

 

Chia semínka

Skvělý zdroj omega-3 kyselin. Obsahují antioxidanty a vlákninu.

 

Kokosový olej

V neposlední řadě je to kokosový olej. Lze použít skoro na cokoliv. Lze použít na vaše vlasy, aby byly hedvábně hladké a vaše zuby bělejší, kokosový olej byl také spojen se zvýšenou funkcí štítné žlázy a kontroluje krevní cukr, snížuje cholesterol a pomáha v dietách.

 

kokosový olej


Docela impozantní, nemyslíte?

Superpotraviny mají pozitivní vliv na naše zdraví. Jezte to, co vás a vaše tělo baví. Vybírejte superpotraviny jen ty, které jsou pro Vás důležité, nic se nesmí přehánět. Daní za tyto superpotraviny může být někdy vyšší cena.

Která je vaše oblíbená superpotravina?

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík