CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Nejlepší doplňky stravy pro ženy

Nejlepší doplňky stravy pro ženy

Není to jídlo, ale mají doplnit zdravou a vyváženou stravu, aby nám pomohly podávat nejlepší výkony a dosahovat optimálních výsledků.

Existuje mnoho mýtů o doplňcích, které mohou často odradit ženy od toho, aby je vyzkoušely: „budete příliš objemní“, „jsou jen pro muže“. Může to být ohromující a matoucí, ale pravdou je, že doplňky jsou skvělé pro muže i ženy a můžou vám pomoci posunout vaši postavu na vyšší úroveň. Následující článek vám řekne některé z nejlepších fitness doplňků pro ženy a muže!

Multivitamíny

Dost často nemůžeme každý den konzumovat všechny potřebné vitamíny prostřednictvím stravy. Říká se, že multivitamínové doplňky jsou jako pojištění vašeho těla, které dokáže zafixovat díry a nutriční mezery ve vaší stravě. Multivitamíny jsou důležité doplňky, které jsou nezbytné nejen pro ženy, ale pro kohokoli, bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou na fitness cestě. Když se účastníte intenzivních cvičebních programů, může nastat nedostatek vitamínů a je důležité je doplnit, aby tělo fungovalo co nejlépe. Nedostatek vitamínů může vést k oslabení imunitního systému, což znamená, že jste náchylnější k nemocem.

Železo

Rozsáhlé tréninkové režimy mohou snížit zásoby železa v těle, což může vést k únavě a oslabení imunitního systému. Z tohoto důvodu je důležité, zejména u žen (kvůli menstruačním cyklům) užívat doplněk železa. Snížení produkce červených krvinek v důsledku snížené hladiny železa může způsobit anémii. Nejen to, ale zejména ženy nesplňují současná doporučení denního příjmu železa.

Syrovátkový protein

Syrovátkový protein je nezbytný pro každého, kdo se vydává na fitness cestu, kde je jeho konečným cílem ztráta tuku a získání svalové hmoty. Pro ženy je těžší tonizovat a nabrat svalovou hmotu, přičemž syrovátkový protein může být rychlý a pohodlný způsob, jak získat bílkoviny, které vaše tělo denně potřebuje. Nikdy by neměl nahrazovat jídlo, ale je skvělým doplňkem před nebo po tréninku nebo mezi jídly. K dispozici jsou také dietní syrovátkové proteiny pro ty, kteří chtějí přizpůsobit svou výživu a omezit kalorie.

Vápník

Vápník přispívá k vývoji a síle kostí, což je užitečné při cvičení. Naše kosti se posilují, čím více je používáme, takže je důležité zajistit, aby byly zdravé. Studie také ukázaly, že zvýšení příjmu vápníku může také snížit příznaky postmenstruačního syndromu.

CLA

CLA je omega 6 mastná kyselina, u které bylo prokázáno, že podporuje metabolismus a podporuje odbourávání tuků, kromě toho pomáhá svalům a zvyšuje sílu. Je to důležitý doplněk, který můžete přidat do svého jídelníčku, pokud to myslíte vážně s nabíráním svalové hmoty a ztrátou tuku.

BCAA

Aminokyseliny z větveného řetězce zvyšují rychlost syntézy bílkovin (proces tvorby svalů v těle) a výzkum ukázal, že ve skutečnosti zvyšují kapacitu buňky pro bílkoviny.

Hladiny serotoninu stoupají, když cvičíme, a právě díky tomu se cítíme unaveni. BCAA obsahují tryptofan, který lze převést na serotonin, takže vám podobně jako doplněk před tréninkem pomohou trénink překonat. Rychle se vstřebávají do krevního řečiště a výzkum ukázal, že u těch, kteří užívají BCAA, došlo k významnému snížení bolesti svalů. Pokud pravidelně cvičíte, mohou BCAA pomoci rychlosti vašeho zotavení a podpořit vaše cíle v budování svalů.

Kreatin pro ženy

Kreatin pomáhá tělu získat živiny nezbytné pro jeho růst a zotavení. Velkým vedlejším účinkem kreatinu je nadýmání s váhou vody ve svalech. To může být pro některé odložení, ale tato další váha se ztratí během jednoho nebo dvou týdnů, kdy už přípravek neužíváte. Několik studií ukázalo, že doplnění kreatinu zlepšilo celkovou svalovou hmotu a definici svalů. Nejlepší je vzít si to hned po tréninku.

Naše dámské fitness oblečení už nebudete chtít ze sebe sundat. Můžete v něm cvičit doma, venku, ve fitku nebo ho můžete nosit jen tak ven.

Závěr

Doplňky nejsou určeny pouze pro muže nebo ženy. Všichni máme podobné tělesné procesy, které se opravdu liší pouze hormonální expresí. Doplňky jsou navrženy a vyvinuty pro každého a neměli byste se nechat zastrašit nebo zmást množstvím, které je k dispozici. Proveďte svůj výzkum a vyzkoušejte produkty, o kterých si myslíte, že budou přínosem pro vás i váš fitness plán.

 

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík