CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Sirup z agáve a jeho účinky

Sirup z agáve a jeho účinky

Stále hledáme další zdravé jídlo, které je nejen dobré, ale také vám dodá energii a splní přání těch, kteří mají chuť na sladké. Nebylo by skvělé, kdyby sirup byl ve skutečnosti zdravou výživou, kterou byste mohli přidat do svého seznamu receptů.

Samozřejmě jsme to našli a možná jste o tom už někdy slyšeli, protože jeho popularita ve světě zdravých potravin stále roste.

 

Co je to sirup z agáve?

Sirup z agáve si rychle získává jméno jako přírodní sladidlo. Je to něco jako med a používá se v mnoha populárních potravinách a nápojích. Je to zdravá alternativa k vašim standardním sladidlům.

Kromě toho se věří, že agávový sirup pomáhá lidem, kteří chtějí zhubnout, zbavit se několika kilogramů tuku. A pokud to nestačí, může vám pomoci rychleji regenerovat. Agáve je ve skutečnosti rostlina, podobně jako lilie nebo yucca se svými šťavnatými vlastnostmi. Roste na jihu a západě Spojených států, stejně jako ve střední a jižní Americe. Existuje mnoho různých druhů rostliny agáve, která byla poprvé kultivována před staletími domorodými Američany. Rostlina agáve má několik použití s ​​jedlými listy a květinami, které jsou ideální pro saláty. A pak je tu míza, která se používá jako sladidlo. Z květů se vyrábí tequilla.

 

Je pro vás agávový sirup dobrý?

Agave je široce dostupný v supermarketech a obchodech se zdravou výživou, a proto je považován za bezpečný produkt. Jeho přínosů je mnoho, ale stejně jako u všech dobrých věcí platí, že byste je měli užívat s mírou.

 

Jaké jsou tedy přínosy pro zdraví?

Agáve obsahuje saponiny a fruktany, které pocházejí z quinoa a kořenů rostlin, včetně ženšenu. Mají důležité protizánětlivé vlastnosti a také dělají zázraky pro váš imunitní systém. Dále mají antimikrobiální schopnosti, což znamená, že mají schopnost zabíjet nebo zastavovat růst mikroorganismů, jako jsou nežádoucí bakterie. Říká se, že tento objev sahá až k Aztékům, kteří používali agávový sirup k léčbě ran jako jakési antibakteriální pasty.

Právě obsah inulinu v agáve pomáhá při hubnutí. Inulin je forma vlákniny, která pomáhá při hubnutí kvůli jeho nízkému dopadu na hladinu cukru v krvi a zároveň zvyšuje sytost, jinými slovy, fyzický pocit plnosti po jídle, což může pomoci snížit chuť k jídlu.

Je také prokázáno, že inulin snižuje hladinu cholesterolu a současně aktivně pomáhá zvyšovat vstřebávání živin, jako je vápník, hořčík a isoflavony, což vše přispívá k udržení vašeho zdravého imunitního systému, buněk, svalů, kostí a energetické hladiny spolu s duševní koncentrací.

Odvrácená strana všech těchto dobrých zpráv je, že agávový sirup je téměř dvakrát tak sladký jako běžný cukr a má zhruba 60 kalorií na lžíci, což je přibližně o 20 kalorií více než stejné množství stolního cukru. Pokud vám lékař nařídil snížit příjem cukru, pak agáve není pro vás.

Sirup z agáve je nízkoglykemické sladidlo, což je dobrá zpráva. Cukr je zpracované sladidlo, zatímco nízký glykemický index agáve znamená, že nezpůsobí velké zvýšení hladiny cukru v krvi, které vás poté brzy zničí. Dobrá zpráva pro budovatele svalů, kteří potřebují energetickou podporu.

 

Způsoby použití sirupu Agave

Protože se agáve snadno rozpouští, je ideální pro sladění chladnějších nápojů, jako jsou alkoholické koktejly, mocktaily a ledový čaj. To platí i pro teplé nápoje, ale tady ho můžete zaměnit za med, lze ho také použít s horkou vodou a citronem, když vás bolí v krku kvůli jeho antibakteriálním vlastnostem.

Při pečení nebo použití jako přísada jej můžete použít místo cukrů a jiných alternativ.

V naší nabídce najdete velký výběr dámského sportovního oblečení. Naše dámské sportovní podprsenky mají pevná ramínka a odnímatelné vycpávky.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík