CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Můžeme po pití vody zhubnout?

Můžeme po pití vody zhubnout?

Nejzdravější množství vody, které byste měli denně pít, závisí zcela na vás jako jednotlivci, ale kolem vás se šíří spousta pověstí, že pití většího množství vody vám může skutečně pomoci zhubnout. Ale kolik pravdy na tom je a je to pro vás vůbec dobré?

 

Kolik vody byste měli vypít?

Pokud budete hledat dostatečně dlouho nebo se zeptáte dostatečného počtu lidí, uslyšíte různá čísla o množství vody, kterou musíte každý den vypít. Neexistuje však žádná univerzální velikost. Kolik vody byste měli vypít, závisí na různých faktorech:

  • Jak jste aktivní
  • Kolik se potíš
  • Tvoje velikost
  • Tvá váha
  • Tvůj věk
  • Pokud jste těhotná

Zvláště u starších lidí a kojících matek je důležité věnovat zvláštní pozornost tomu, kolik vody denně vypijete.

Obecně platí, že pokud pocítíte některý z následujících příznaků, může to být důsledek dehydratace, proto je nejlepší vypít sklenici vody:

  • Žízeň
  • Bolesti hlavy
  • Hlad
  • Špatné nálady
  • Únava
  • Obtížnost soustředění

 

Pokud jde o pití dostatku vody na hubnutí, je pravděpodobné, že bude stačit 1–2 litry denně nebo 4–8 sklenic. Je také dobré před každým jídlem vypít sklenici. To vám pomůže poznat rozdíl mezi tím, co je hlad a co je žízeň.

 

Výhody pitné vody při hubnutí

 

Spaluje kalorie

 

Když pijete vodu, může to zvýšit množství kalorií, které spálíte v klidu. Říká se tomu termogeneze vyvolaná vodou, která podle některých studií zvyšuje klidový energetický výdej až o 30 procent během deseti minut po pití vody. Váš klidový energetický výdej je množství kalorií, které tělo spálí v klidu, což může trvat až hodinu po pití vody.

 

Pomáhá s chutěmi

Pitná voda může také pomoci omezit vaši chuť k jídlu. Vaše tělo často potřebuje vodu, ale můžete si myslet, že máte hlad. A tak vypitím sklenice vody před jídlem zjistíte, že nepotřebujete tak velkou porci jídla, jak jste si mysleli. To platí i pro svačinky. Až příště vyberete „špajzku“ na nějaké rychlé a nezdravé občerstvení, vypijte sklenici vody a zjistěte, zda to pomáhá při vaší chuti.

 

Tímto způsobem bylo prokázáno, že pití více vody pomáhá při hubnutí tím, že pomáhá snížit celkový příjem kalorií zdravým způsobem. Pamatujte, že voda je bez kalorií, na rozdíl od nealkoholických nápojů, které jsou často plné cukru.

 

Pití vody na hubnutí

Dobře, takže to zní příliš dobře, než aby to byla pravda. Můžete opravdu jen vypít pár litrů vody denně, abyste zhubli? Rychlá odpověď je „ano, může pomoci“. Abyste se ujistili, že to děláte co nejefektivněji, zde je stručný průvodce nejlepším způsobem, jak to udělat:

 

Pijte vodu studenou

Výzkum naznačuje, že studená voda může mít ještě větší vliv na množství kalorií, které vaše tělo spaluje. Je to proto, že k tomu, aby studená voda dosáhla tělesné teploty, je spotřebována ještě více energie.

 

Nejprve voda, pak jídlo

To neznamená, že byste měli místo jídla pít vodu, znamená to vypít vysokou, studenou sklenici vody, než sáhnete po občerstvení a taky před každým jídlem. Mohlo by to znamenat rozdíl mezi občerstvením, které nepotřebujete a s dalšími porcemi, které opravdu nechcete.

 

Pijte pouze vodu, vyřaďte sladké nápoje

Spousta vašich oblíbených nápojů, včetně nealkoholických nápojů, může být plná kalorií. Voda není, takže nahrazením jiných nápojů vodou by mohl být dobrý začátek, kde začít snižovat kalorie a zhubnout. Pokud myšlenka na vodu celý den a každý den zní trochu bláznivě, nebojte se.

 

Cvičení

Zvýšením příjmu vody budete moci cvičit déle. Vaše svaly nebudou v křečích, vaše klouby budou namazané a schopné delší vytrvalosti. Díky tomu, že budete moci déle cvičit, bude to znamenat, že můžete více cvičit a zhubnout.

 

Co je vodní půst na hubnutí?

Vodní půst znamená, že nebudete mít po dobu svého půstu, který může trvat několik dní, nic jiného než vodu a to přináší rizika. Někteří jej doporučují pro chvíle, kdy jste schopni zcela odpočívat a tempo každodenního života nevyžaduje kalorie, které vás udrží. Krok před tímto, „pre-fast“, může zahrnovat několik dní pouze vody, ovoce a zeleniny.

Měli byste si promluvit se svým lékařem, abyste plně pochopili rizika, že nebudete žít jen z vody. Nezahrnuje konzumaci vitamínů, bílkovin, sacharidů, tuků nebo doplňků. Ve skutečnosti žádná ze základních výživ, které vaše tělo potřebuje, aby fungovala co nejlépe.

Všechny naše dámské legíny vysoký pas mají a jsou velmi příjemné na dotek. Neprůhledný materiál zaručí, že dřep nebude žádný problém.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík