CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Zelenina bohatá na bílkoviny

Zelenina bohatá na bílkoviny


"Bílkovina, bílkovina, bílkovina!" Stále více lidí ví o skutečnosti, že bílkoviny nasytí více než tuky a sacharidy, že dostatek bílkovin nezpůsobí, že budete tloustnout.

Jaké jsou tedy kvalitní zdroje bílkovin? K dispozici je maso, vejce, sýr, proteinové prášky a zelenina. Ačkoli zelenina nebude obsahovat tolik bílkovin jako odměrka syrovátkového proteinu, je důležité získávat bílkoviny odkudkoli.

Zde je několik mých oblíbených, které vám poskytnou dostatečné množství makronutrientů pro budování svalů.


Spirulina

  • 57 g bílkovin na 100 g


Je nejstarší superpotravinu na světě kterou najdete v obchodech se zdravou výživou.

100 g této magické řasy odpovídá vynikajícím 57 g bílkovin. Kdo potřebuje kuře, hm? Stejné množství vám také poskytne 158% požadovaného příjmu železa za den. Spirulině je připisována celá řada zdravotních výhod.

Špenát

  • 3 g bílkovin na 100 g


Zelenina, kterou byste pravděpodobně mohli konzumovat ve 100 g! Pokud jste milovníkem špenátu, tak určitě víte, že celá taška zelené dobroty se při vaření zmenší na velikost dlaně - obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, včetně hořčíku a vitamínu A. Špenát má opět vyšší obsah vlákniny a vody - což je potenciálně užitečné ve prospěch trávicího systému!

 špenát

Brokolice

  • 3 g bílkovin na 100 g


Dlouho považována za nejlepšího přítele kulturistů a to také z dobrého důvodu!

100 g brokolice vám dodá 3 g bílkovin a také spoustu vitamínu C a byla také spojena se snížením nadměrné hladiny estrogenu. Opět je velmi nízkokalorická a lze ji připravit různými způsoby. Dušená nebo vařená se může zdát trochu staromódní, takže ji pečte se spoustou česneku, brambor a kořením.

 

Sójové boby

  • 36 g bílkovin na 100 g


Sója je neuvěřitelně užitečná pro ty, kteří nejí maso ani mléčné výrobky a je také jediným kompletním rostlinným proteinem, kromě quinoi! Sója je úžasným zdrojem bílkovin a 100 g vám dodá neuvěřitelných 36 g bílkovin. Přidejte ji do polévky nebo kari omáčky a můžeme jít na to!

Syrové sójové boby: Edamame

  • 13 g bílkovin na 100 g


Edamame jsou velmi zdravé. 100 g těchto fazolí vám dodá úžasných 11 g bílkovin.

Hrášek

  • 6 g bílkovin na 100 g


Starý dobrý hrášek. Vždy je tu pro vás v mnoha různých pokrmech. Můžete si ho udělat s mátou, jako přílohu nebo si z něj udělat výbornou polévku. Jde o to, že hrášek je vždy vítán u každého jídelního stolu a 6 g bílkovin na 100 g je určitě něco, co bychom neměli brát jako samozřejmost! Je důležité si uvědomit, že bílkoviny jsou všude, nejen v syrovátkových bílkovinách.

 

hrášek lusky

 

Závěr


Všichni víme, že je důležité přijímat dostatek zeleniny v naší každodenní stravě, ale s vědomím, že bychom mohli z našich vegetariánských porcí získat asi deset gramů bílkovin denně je prostě skvělé. Podívejte se na naše nové push up legíny.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík