CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

7 nejlepších potravin, které sníží menstruační bolest

7 nejlepších potravin, které sníží menstruační bolest

Silné křeče a extrémním nadýmání, neustálé podráždění a bolesti břicha, které jsou způsobené skoro kýmkoli a čímkoli. Neustálá touha po nezdravém jídle a cukru, konzumace čehokoli v oblasti zdravé výživy, se může zdát, jako zkouška vůle, ale máme pro vás 7 potravin, které Vám pomůžou překonat toto období. Je to přirozený cyklus a v tomto článku se dozvíte, jak ho lépe překonat, pomocí potravin. Holky jdeme na to!

Už si viděla naší nejnovější kolekci? Dámské fitness oblečení Palmswear je vyrobené s láskou. Vyzkoušejte naše skěle padnoucí a pohodlné střihy.


1) Zázvor


Bylo zjištěno, že čerstvý nebo naložený zázvor(známe ze sushi barů) snižuje bolestivé křeče v břiše. Výzkum naznačuje, že zázvor snižuje bolest stejně účinně, jako kyselina mefenamová (protizánětlivé léky proti bolesti) a ibuprofen.

Připravte se pořádnou nálož: oloupejte kousek kořene zázvoru o velikosti palce, jemně ho nakrájejte na drobné kousíčky a vložte ho do hrnce s horkou vodou, přidejte k němu citron a nechte 5 minut odstát, aby se léčivé látky uvolnily.

 

2) Losos


Ti, kteří konzumují omega 3, uvedli mírnější bolesti v období menstruace. Ryby, jako je losos (makrela, pstruh a sardinky), jsou plné protizánětlivých tuků. Zvyšte omega 3 tuky konzumací ryb alespoň dvakrát týdně. Chcete-li zvýšit množství omega 3 mastných kyselin, vyzkoušejte lněné semínko, vlašské ořechy nebo můžete použít doplněk stravy s omega 3.


3) Steak

Je velmi běžné, že ženám chybí železo, přičemž největším znamením nedostatku železa, je pocit extrémní únavy. Červené maso je nejbohatším zdrojem železa v potravě, ale pokud nejste příznivec a pojídač masa, dejte si špenát, fazole nebo čočku. Všechny tyto rostlinné varianty jsou bohaté na železo.

 

4) Zelená listová zelenina

Kapusta, špenát a brokolice mají vysoký obsah hořčíku, což prokazatelně snižuje křeče a uvolní vaše svaly. Tyto superpotraviny, které obsahují vitamíny A, C, B5, E, vápník a draslík, pomáhají zmírňovat příznaky PMS (Premenstruační syndrom).


5) Jogurt

Bylo zjištěno, že vysoký obsah vápníku v přírodním jogurtu zmírňuje menstruační křeče. Studie dokonce zjistily, že diety bohaté na vápník snižují riziko vzniku PMS o 40%. Probiotický jogurt, který obsahuje „přátelské“ bakterie, také podporuje trávicí systém a také snižuje přetrvávající nadýmání. Doporučujeme řecký jogurt, který má zvýšený obsah bílkovin.


6) Hořká čokoláda

Intenzivní chuť na čokoládu je velmi častá v období před před menstruací. Zatímco hodně cukr v mléčné čokoládě, přiznejme si kdo z vás šáhnul po Milce, tak to není skvělý nápad, vyzkoušejte místo toho hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a když ji nemáte, může být i hořká na vaření. Tato čokoláda má nižší obsah cukru ve srovnání s bílou čokoládou nebo mléčnou čokoládou, přesto uspokojí vaše sladké chutě - je také bohatým zdrojem hořčíku a zlepší Vám náladu.


7) Slunečnicová semínka

Jeden z nejbohatších zdrojů vitaminu E pomáhá zmírnit bolavá prsa a menstruační křeče. Zvyšte příjem vitaminu E o avokádo, vejce, játra a mandle. Skvělým zdrojem je také arašídové máslo, které určitě nechybí ve vaší ledničce.

 

Někdy máme občas horší období, ale tyto potraviny vám pomohou překonat toto období, bez vedlejších účinků na vaše okolí.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík