CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Pálení tuků nalačno?

Pálení tuků nalačno?

Často se ptáme, jestli cardio nalačno je nejlepším způsobem, jak spálit tuk.

Odpověď zní ano ... i ne.

Co říkají odborníci?

Některé výzkumy ve skutečnosti ukazují, že když ráno děláte cardio nalačno, spálíte až o 20% více tuku. Nedávná studie z Velké Británie zveřejněná v britském časopise British Journal of Nutrition zjistila, že když byli pacienti nalačno během ranního cardia, spálili o 20% více tuku, než když měli předtím jídlo. Několik dřívějších studií ukazuje podobné výsledky.

Cardio nalačno v dopoledních hodinách je účinné, Tělo přes noc šetří své vzácné sacharidy a opírá se o mobilizaci tuku jako palivo. Příběh však nekončí. Vaše tělo přes noc také rozkládá aminokyseliny na glukózu, takže ranní cardio nalačno mobilizuje více tuku a potenciálně více aminokyselin na palivo, což není ideální, pokud je vaším hlavním cílem budování svalů. To není obrovský problém, pokud budete konzumovat rychle stravitelnou syrovátkovou bílkovinu nebo BCAA.

Cardio HIIT

I přes výše uvedené důkazy nemůžeme jednoznačně říci, že cardio nalačno je nejlepší pro spalování tuků. Mnoho studií se zaměřuje pouze na to, kolik kalorií je spáleno během cvičení. To je problematické, protože skutečné přínosy cvičení, přicházejí po tréninku. Trénink s vysokou intenzitou spaluje po tréninku více kalorií a tuku než cardio s nízkou intenzitou. S vysoce intenzivním intervalovým tréninkem (HIIT) budete spalovat kalorie po zbytek dne, i když nic neděláte.

Studie ukazují, že trénink HIIT - který trvá mnohem méně než klasický normální cardio trénink - vede k dvojnásobku celkového spáleného tuku. I když pomalé a stabilní cardio programy spalovaly během celého tréninku více celkových kalorií a tuků, tréninky HIIT nějakým způsobem vedly k většímu celkovému odbourávání tuků. To je proto, že HIIT cvičení spaluje více kalorií a tuků během celého dne.

Závěr

Takže pokud jste jako většina lidí, nemusíte se bát vsadit na to, že budete dělat cardio nalačno. Pokud je cardio první věcí co vstanete, zkuste alespoň předtím rychlý proteinový isolat nebo BCAA. Pokud je vaším cílem stavba maximálního svalstva, pak doporučuji, abyste před tréninkem měli proteinový koktejl a některé sacharidy, například z ovoce.

Při cardiu by Vás němelo omezovat fitness oblečení, proto vyzkoušejte naše fitness legíny Palmswear.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík