CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Proč jsou dny tréninkového volna důležité?

Proč jsou dny tréninkového volna důležité?

Ať už celý týden trénujete nebo máte jeden volný den a další volné dny nepřidají k úvahu, je třeba si uvědomit, zda byste neměli přidat do svého tréninkového plánu více volna, protože volno je nedílnou součástí růstu svalů

Jednoduchá odpověď zní ano, musíte mít na paměti i odpočinek, i když máte nezastavitelnou motivaci věnovat se svému tréninku hodiny. Vaše tělo vyžaduje správný odpočinek a výživu, aby se regenerovalo a tím i rostlo.

K čemu je den volna opravdu důležitý? Pokud se musíte odtrhnout od zvedání závaží, jak bude probíhat váš den?

 

Regenerace

Při zvedání činek, běhání a mnoho dalších aktivit, jste potrhali svalová vlákna. Bez odpočinku se vaše tělo přepne do režimu poruchy, něco co vás nakonec může dohnat v podobě špatného tréninku, demotivace, stresu, podvýživy nebo zranění. Odpočinek umožňuje zotavení, které vaše svaly potřebuje a posílí a přitom budete schopni zvedat těžší váhy, dosahovat více opakování a budete nabírat více hmoty.

Vaše růstové hormony jsou nejvyšší, když zrovna spíte. U vzpěračů a kulturistů se růst, o který usilujete, dostaví až po cvičení.

Pokud s cvičením začínáte, doporučujeme trénovat dva dny po sobě a odpočívat třetí. Ostřílení vzpěrači by si měli najít místo pro celý den odpočinku, ve kterém se plně zotavíte. Kromě toho bychom měli po 2 měsících strávených ve fitku, přidat týden, kdy cvičit nebudeme, aby se tělo dokonale zotavili a mohli jste být připravení na další cyklus. Dny odpočinku nemusí být překážkou a lze je využít takticky.

 zdroje bílkovin

Myslete na výživu

Musíte doplnit palivo a ujistit se, že jíte a přijímáte živiny, které vaše tělo potřebuje. Zatímco někteří lidé se v době odpočinku vyhýbají sacharidům a tukům, pamatujte, že vaše tělo je stále potřebuje k regeneraci svalů spolu s vitamíny.

Nyní už víte, jaký význam mají stavební kameny, kterými jsou v mnoha formách bílkoviny, ale i když si dáte bílkoviny ihned po cvičení a dodržujete makra, mějte na paměti, že dny odpočinku jsou to, kdy se vaše svaly uzdravují a obnovují, přesně v tu chvíli, kdy regenerují, budete potřebovat protein. K udržení pozitivní dusíkové bilance byste jako vzpěrač měli přijímat jeden gram bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti.

 

Motivace

Mnoho lidí má pocit, že jsou líní nebo letargičtí ve dnech volna, kdy nejdou do posilovny. Udělejte z toho součást většího obrazu. Během dne odpočinku neztratíte pokrok, který jste vybudovali ani výkonnostní schopnosti. Než by se tomu stalo, bude to trvat minimálně týden nečinnosti. Den nebo dva od cvičení vás nevrátí zpět.

Pokud jde o motivaci, můžete myslet pouze fyzicky, ale odpočinkový den vám může pomoci zvládat stres a mentální kapacitu. Myslíte si, že v tělocvičně není žádné myšlení? Špatně: mít emoční kapacitu zvládnout tato vyčerpávající cvičení je stejně důležité, jako zajistit, aby vaše paže a nohy nebyly příliš hubené. Bylo prokázáno, že pevný spánkový vzorec zvyšuje výkon a pokud jde o rutinu, nechcete psychicky vyhořet. Kromě toho vám změna scénáře zabrání pocitu, že máte plné zuby svého okolí ve fitku. Zajistí, abyste se mohli znovu vracet s pozitivní náladou, kterou potřebujete k lepšímu tréninku.

motivace

Naše legíny s vysokým pasem perfektně drží na těle a nejsou průhledné. Vyzkoušejte naší značku Palmswear.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík