CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Naučte se, jak zrychlit metabolismus

Naučte se, jak zrychlit metabolismus

Čím vyšší je váš metabolismus, tím lépe se cítíte a tím snáze zhubnete. Naštěstí to můžete krásně ovlivnit.

 

Zde je 13 velmi snadných způsobů, jak zvýšit metabolismus!

 

1 - Vyzkoušejte nízkoglykemickou dietu a získejte rychlý metabolismus

Dieta s nízkým obsahem sacharidů vede k nejvyššímu zvýšení metabolismu, ale také ke zvýšení hladiny kortizolu (stresového hormonu). Vědci proto dospěli k závěru, že nízko glykemická strava je nejvhodnější pro zvýšení metabolismu a hubnutí. Jezte potraviny, které jsou s vysokým obsahem vlákniny, jako jsou luštěniny a zelenina, aby se zvýšil váš metabolismus a aby nedošlo ke zvýšení hladiny cukru v krvi.

 


2 - Nahraďte všechny tuky na vaření kokosovým olejem

Studie zjistily, že tuky se středně dlouhým řetězcem v kokosovém oleji zvýšily metabolismus účastníků o 12% ve srovnání s tuky s dlouhým řetězcem, které jej zvýšily pouze o 4%. Kokosový olej má jedinečný profil mastných kyselin. Výměna tuků může mít úžasný přínos pro váš metabolismus, pro hubnutí a vaše celkové zdraví.

 

3 - Vyberte si biopotraviny pro zvýšení metabolismu

Neorganické ovoce, zelenina a zrna, která obsahují pesticidy, blokují váš metabolismus narušením štítné žlázy, která je termostatem vašeho těla, a určuje, jak rychle běží. Na druhé straně, potraviny pěstované bez pesticidů udržují váš systém spalování tuků v chodu, protože nevystavují štítnou žlázu toxinům. K urychlení metabolismu používejte vždy k přípravě jídla bio produkty.

 

4 - Jezte kořeněné jídlo

Jezte skořici, červené nebo zelené papriky, pepř a zázvor. Všechny tyto potraviny zvyšují produkci tepla v těle a činnost vašeho sympatického nervového systému. Výsledkem je dočasné zvýšení metabolismu, které spaluje více kalorií.

 

5 - Zůstaňte hydratovaní

Propláchnutí systému vodou je vždy dobrý nápad. Ve studii vědci zjistili, že metabolismus účastníků se zvýšil o neuvěřitelných 30 procent za pouhých 10 minut po vypití 0,5 L vody. Studie také ukázaly, že pití dvou sklenic vody, před každým jídlem, pomohlo během tří měsíců ztratit 2,25 kg tuku více než bez vody.

 

6 - Snídejte a zrychlete metabolismus

Mějte bohatou snídani (jako je omeleta se zeleninou nebo ovesné vločky s ořechy a bobulemi) jakmile dojde k trávení, tak zvýší váš metabolismus. Výzkum naznačuje, že lidé, kteří snídají, jsou nejúspěšnější při hubnutí.

 

7 - Nepřehánějte to se zdravými tuky

Nízkotučné a nízkosacharidové diety jsou velmi populární, ale pokud chcete zhubnout, příliš mnoho tuku není nejlepším způsobem, jak dosáhnout vašich cílů. Ořechy, arašídové máslo, oleje a avokádo jsou velmi zdravé, ale pokud chcete zhubnout, vyhněte se přejídání těchto potravin.


8 - Jezte více bílkovin

Vysoký příjem bílkovin může zvýšit metabolismus a počet spálených kalorií. Spalování bílkovin než sacharidů nebo tuků trvá déle, takže vaše tělo vydává více energie absorbující živiny ve stravě s vysokým obsahem bílkovin. Jezte proteiny a budete se cítit plný na delší dobu. Navíc přidání bílkovin do každého jídla pomáhá budovat a udržovat svalovou hmotu. Sval spaluje více kalorií než tuk, a to i v klidu.



9 - Pijte zelený čaj ke zrychlení vašeho metabolismu

Zelený čaj obsahuje ECGC, silný antioxidant, který podporuje spalování tuků. V jedné studii lidé, kteří konzumovali tři až pět šálků denně po dobu 12 týdnů, snížili svou tělesnou hmotnost o 4,6 %. Podle jiných studií může konzumace dvou až čtyř šálků zeleného čaje denně spálit dalších 50 kalorií.


10 - Zvedejte těžké váhy

Pomalý metabolismus? Čím více svalové hmoty, tím vyšší je váš metabolismus. To znamená, že pokud zvýšíte svou svalovou hmotu, spálíte každý den více kalorií, a to i v klidu. Zvedání závaží vám pomůže udržet svaly a bojovat proti pomalému metabolismu, ke kterému může dojít během hubnutí. Zhubli jste a legíny na cvičení jsou vám malé? Mrkněte na naší nejnovější kolekci Palmswear Seamless Flex.


11 - Vynechte alkohol

Alkohol převrátí váš mozek do hladového režimu. Několik studií ukázalo, že pití před jídlem způsobuje, že lidé jedí více než 200 kalorií. Kromě toho tělo nejprve spálí alkohol, což znamená, že zbývající kalorie vašeho jídla se pravděpodobně ukládají jako tuk.

 

12 - Uvolněte se, abyste se vyhnuli pomalému metabolismu

Dlouhodobý stres je pro váš pas opravdu špatný. Když jste pod chronickým stresem, vaše tělo je zaplaveno stresovými hormony, které stimulují tukové buňky hluboko v břiše, aby se zvětšovaly a podporovaly ukládání tuků. Navíc stresové hormony vyvolávají vaši chuť k jídlu, takže se pravděpodobně přejídáte. Zkuste udělat více věcí, které vás uklidní; například: procházka, meditace, jóga, pěší turistika, poslech klasické hudby nebo koupání.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík