CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Kokosová voda a účinky na zdraví

Kokosová voda a účinky na zdraví

Kokosová voda je proslulá mezi fanoušky zdravého životního stylu a fitness po celém světě a byla dokonce přezdívána jako „sportovní nápoj matky přírody“. Kokosová voda se stala nepopiratelným trendem, od celebrit až po sportovce. Chcete vědět, co je na tom tak dobrého? Zkoumáme přesně, co tento chutný nápoj je a jaké jsou jeho výhody.

Co je to kokosová voda?

Kokosová voda je přirozeně sladká, osvěžující a má mírně ořechovou chuť. Chuť byla srovnávána s vodou a nastrouhaným kokosem. Obsahuje spoustu elektrolytů, zejména draslíku, které mohou přispět ke zvýšení svalové síly a doplnění ztracených tekutin po intenzivním tréninku, což je jeden z důvodů, proč je mezi sportovci tak populární.

Kokosová voda by neměla být zaměňována s kokosovým mlékem nebo olejem, které mají vysoký obsah tuku. Ty pocházejí ze dřeně a šťávy kokosových ořechů, zatímco kokosová voda je čirá tekutina, která se nachází uprostřed mladých zelených kokosových ořechů.

Obsahuje také méně kalorií a méně sodíku než průměrný energetický nápoj!

 

Je pro vás kokosová voda dobrá?

Existuje mnoho výhod tohoto nápoje, což vedlo k velkému nárustu popularity. Zde je seznam některých hlavních využití a výhod pro zdraví a fitness.

 

7 hlavních výhod kokosové vody pro zdraví:

 

Efektivní sportovní nápoj

Kokosová voda obsahuje méně cukru než většina šumivých nápojů a ovocných šťáv, a dokonce méně než většina sportovních nápojů. Bylo zjištěno, že je stejně účinný jako sportovní nápoje, které jsou určeny k rehydrataci po intenzivním cvičení, protože je schopna doplňovat ztracené tekutiny díky obsahu draslíku. Vědecký výzkum navíc ukázal, že kokosová voda nezpůsobuje nevolnost, plnost a žaludeční nevolnost, které způsobuje mnoho běžných sportovních nápojů.

Pokud sledujete svůj příjem kalorií, dávejte pozor, abyste nepřekročili své limity, protože obsahuje kalorie.

 

Může pomoci při hubnutí

Bylo prokázáno, že pití kokosové vody dává pocit potlačení chuti k jídlu a pocit plnosti. To znamená, že možná nebudete mít chutě nebo potřebu na svačinu, což vám může na vaší cestě pomoci zhubnout. Je také populární u kulturistů, kteří hubnou nebo se připravují na soutěž.

Je dobrá pro vaší pokožku

Aplikace na pokožku může prospět těm, kteří mají akné nebo pupínky. Pomáhá zvlhčovat pokožku a zabraňuje tomu, aby vaše póry produkovaly velké množství mazu, což zase pomáhá předcházet nežádoucím skvrnám a vyrážkám.

Může pomoci proti kocovině

Pokud po náročném pití narazíte na problém, může být dobrý nápad vypít trochu kokosové vody, abyste si uklidnili žaludek a pomohli doplnit některé elektrolyty, jako je draslík, které vaše tělo během noci ztratilo. Spousta lidí uvádí, že toto doplňování elektrolytů může pomoci zabránit kocovině nebo alespoň zmírnit její průběh.

 

Kontrola krevního tlaku

Nízká hladina draslíku může vést ke zvýšení krevního tlaku, protože tento základní minerál pomáhá vyrovnat negativní účinky soli. Protože tento nápoj poskytuje dostatek draslíku, může pomoci snížit vysoký krevní tlak.

 

Kokosová voda je plná živin

Můžete získat základní elektrolyty, jako je draslík, vápník, hořčík a sodík, které představují vysoce výživnou alternativu k běžné vodě nebo sladkým džusům, a proto si je můžete vychutnat jako součást zdravé, výživné a vyvážené stravy.

 

Kokosová voda je izotonická

Může to znít trochu divně, ale je to celkem jednoduché. Kokosová voda je izotonická, protože obsahuje podobné koncentrace soli a cukru jako lidské tělo. Z tohoto důvodu výzkum naznačuje, že jej lze v případě nouze rychle použít k rehydrataci našeho těla, zejména po intenzivním cvičení.

 

Nejlepší čas na pití kokosové vody

Můžete pít kdykoli po celý den, abyste získali její výhody. Jelikož však z toho pravděpodobně nebudete pít každý den několik litrů, možná budete chtít pít kokosovou vodu v určitou dobu, abyste optimalizovali její výhody.

 

Například:

 

  • Ideální by bylo konzumovat ihned po intenzivním tréninku jako doplněk elektrolytu po tréninku.
  •  Kromě toho jej můžete vypít, když přijdete domů po dlouhé noci nebo hned po probuzení, abyste snížili účinky kocoviny.
  •  Pro hubnutí může být před jídlem na lačno ideální čas vypít sklenici kokosové vody, protože může potlačit vaši chuť k jídlu.

 

Kde najdu kokosovou vodu?

 Můžete najít nebo zakoupit z několika zdrojů:

 mladý kokos

Mladý zelený kokosový ořech

Prvním z nich je samotný mladý kokosový ořech. Pokud najdete čerstvý, mladý, zelený kokosový ořech, zkuste ho rozbít a vypít zdravou dobrotu, kterou najdete uvnitř.

To však není praktické ani udržitelné, takže pokud jej chcete začlenit do svého jídelníčku, měli byste pravděpodobně hledat jiné způsoby jeho konzumace.

 

Kokosové nápoje v obchodech

Kokosové nápoje si můžete koupit v kartonech v různých obchodech, ale ujistěte se, že jsou chlazené.

 

Prášek z kokosové vody

Můžete si to namíchat do běžné vody jako způsob, jak koupit kokosovou vodu levně a ve velkém množství. Tímto způsobem můžete ušetřit pár haléřů a nebudete muset chvíli doplňovat zásoby.

 

Způsoby, jak konzumovat kokosovou vodu?

Samozřejmě můžete pokračovat a vypít ho jako každý jiný nápoj, ale to je docela nuda, že? Zkuste to jinak, přidejte si něco do proteinového koktejlu nebo si připravte zdravé smoothie pomocí čerstvých surovin, jako je limeta, okurka, máta, kiwi, celer a špenát. Můžete také přidat práškovou verzi do receptů, jako jsou sušenky, koláče nebo dokonce můžete přidat prášek do vody k dušenému masu

Hledáte kvalitní push up legíny, které perfektně vytvarují zadeček a zuží pas? Koukněte na naše legíny Palmswear Perform.

Závěr

Kokosová voda je lahodná a zdravá součást vyvážené stravy a může se pochlubit spoustou výhod pro naše tělo.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík