CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Dřepy a 11 výhod tohoto cviku

Dřepy a 11 výhod tohoto cviku

Všichni chceme pěkné tónované nohy a perfektní zadek. Někdy se o nich říká, že jsou matkou všech cviků a to z dobrého důvodu. Ačkoli dřepy jsou často považovány za cviky nohou a glutea, ve skutečnosti můžete vidět a cítit výhody dřepů na celém těle.


1. Dřepy posilují vaše jádro (core)

Pokud je uděláte správně, dřepy skutečně pomohou zpevnit střed těla, konkrétně břišní oblast. Takže pokud chcete silnější a pevnější břišní svaly, dřepujte.

Na dřepy vyzkoušejte naše kvalitní dámské legíny Palmswear High Essential, které jsou vyrobeny z kvalitních pevných a pružných materiálů.


2. Dřepy posilují kolena a klouby

Dřepy pomáhají udržet flexibility a prevenci zranění kolen. Ohýbání a roztahování kolen posiluje vaše kolenní svaly a umožňuje, aby kolem kloubů protékalo více kyslíku a krve, což jim pomáhá udržovat je pružné a silné.


3. Dřepy lze provádět v mnoha různých verzích

Od Hacken dřepů po dřepy s jednou nohou má dřep zdánlivě nekonečný seznam variant, ze kterých si můžete vybrat. Kromě toho je vysoce přizpůsobivý některým velmi efektivním technikám intenzity a do tréninkové rutiny můžete také přidat závaží nebo kettlebells.


4. Dřepy jsou cenově dostupné

Dřepy nevyžadují provedení drahých strojů nebo přístrojů. Lze použít stojan, nebo dokonce pár činek a to je vše, co potřebujete.

 

5. Dřepy lze provádět kdekoli a bez jakéhokoli vybavení

Můžete dělat dřepy doma, v hotelovém pokoji, na pláži nebo v posilovně, dřepy jsou tím nejlepším cvičením kdekoliv


6. Dřepy zvýší sílu

Dřepy jsou skutečně univerzální cvičení! Dřepy zvýší výkon tím, že vám pomohou vyskočit výš a běžet rychleji. Rychlost je ovlivněna schopností vyvinout větší sílu do země. Dále také zvýšení síly těla.


7. Dřepy budují svaly všude

Dřepy jsou tak intenzivní cvik, že vytvářejí anabolické prostředí a vytvářejí v těle hormony, které jsou nezbytné pro růst svalové tkáně. Pokud chcete zvýšit svalovou hmotu a sílu ve všech oblastech, dřepy jsou ideální volbou.

 

8. Dřepy spalují tuk

Další bod v našem seznamu výhod dřepů je poměrně jednoduchý. Sval spaluje tuk. Více svalů spaluje více tuku. Kromě tónování svalů vám dřepy pomohou zhubnout. Proto je dřep velmi účinným způsobem, jak spálit více kalorií.


9. Dřepy snižují celulitidu

Napumpování svalů, které získáváte při dřepu, zlepšuje vaše celkové zdraví. Dobrý oběh znamená, že se do všech životně důležitých orgánů a svalů v celém těle dostává více živin a kyslíku. Dřepy zlepšují váš krevní oběh, takže se nemusíte starat o celulitidu!

 

10. Dřepy zlepšují držení těla

Dřepy jsou skvělý způsob, jak vytvořit lepší rovnováhu a zlepšit držení těla.

 

11. Dřepy tvarují a pozvednou zadek

Dřepy mohou vaše hýždě pozvednout a zpevnit, tím získáte svůj vysněný tvar.

Existuje téměř nekonečný seznam výhod dřepů a to je jen několik z nich. Zahrňte je do tréninkové rutiny a brzy uvidíte výsledky.

Je samozřejmě důležité provádět každé cvičení správně, aby se během tréninku zabránilo zranění.

Jak správně udělat dřep:

  • Dejte nohy od sebe do šířky boků
  • Začněte snižovat své tělo, tak daleko, jak je to možné, tlačením boků, ohýbáním kolen a tlačením tělesné hmotnosti do pat.
  • Když klesáte do dřepu, vaše paže se začnou zvedat před vámi kvůli rovnováze.
  • Udržujte neutrální polohu páteře po celou dobu a nikdy nenechte kolena přes vaše prsty.
  • Dolní část těla by měla být rovnoběžná s podlahou a vaše hruď by měla být vždy zvedána, ne zaoblená. Jděte tak hluboko, jak jen můžete!
  • Pauza a poté řízeným pohybem zpět do výchozí polohy.


Opakujte 10-12 krát

 

dřep cvik

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík