CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

7 tipů, jak zvládnout večeři nebo oslavu s přáteli či s rodinou

7 tipů, jak zvládnout večeři nebo oslavu s přáteli či s rodinou

 

Pokud jste někdy dodržovali dietu, jsem si jistý, že jste měli chvíle paniky, když jste byli pozváni na společenskou akci nebo na jídlo s přáteli či rodinou. Nebojte. Stravujeme se, abychom nakonec zlepšili kvalitu našeho života, stres je pravý opak, chceme výsledky, ale také se musíme ujistit, co děláme, čeho se můžeme držet, můžeme vůbec udržet náš pokrok? Potřebujeme bilance. Tady je 6 tipů, jak zvládnout společenské akce a restaurační menu, a přitom udržet formu, po kterém toužíte.

 

Volba zdravých potravin

Hledejte v nabídce něco jednoduchého, něco, co můžete sledovat relativně snadno s menším množstvím přísad. Například steaky, brambory a zelenina se dají snadno sledovat, kari jídlo se spoustou surovin a domácí dezert už méně. Nechápejte mě špatně, užívejte si jídlo, ale vybírejte s ohledem na cíle.

 

Sledování příjmu potravin a obecné položky

Kalorické tabulky jsou spolehlivým nástrojem k výpočtu vašich kalorií v závislosti na vašem cíli. Moje preference jsou bílkoviny 1 g na kg tělesné hmotnosti, tuk 20–30% kalorií a zbytek používaný pro sacharidy. Stáhněte si aplikaci ke sledování jídla, abyste vypočítali makra nebo kalorie. Žádné potraviny nejsou nyní omezeny, za předpokladu, že narazíte na makra nebo alespoň na svůj cíl týkající se bílkovin a kalorií. V restauraci musíte použít obecné položky. Například, když jím biftek a hranolky, kouknu na gramáž do jídelního lístku a přenesu do tabulek, ve většině tabulek se obecná makra objevují. Nebo zadejte něco podobného. Například pokud jste jedli dort z pekárny, můžete vyhledat značku supermarketu podobného dortu třeba Tesco atd.

 

Snižování kalorií

Pokud víte, že jdete na jídlo, šetřete kalorie. Například si dejte bílkoviny na snídani a oběd, pokud chcete v noci jídlo s vysokým obsahem sacharidů a s vysokým obsahem tuku, jednoduše snídejte veškerá makra, která vám možná zůstala. Například salát z libového masa je velmi nízkokalorický a ušetřil by vám sacharidy a tuky pro pozdější večerní jídlo. Pokud máte dávku 2 500 kalorií, můžete dosáhnout svého cíle bílkovin při snídani, obědě, před spaním a večerním jídle, které spotřebuje 800 kalorií, zbývá vám 1700 kalorií.

Doporučuji restaurace nebo cheat meal opakovat

Navrhuji opakovaný refeed každých 7 dní, takže tento den (tj. Den, kdy jíte mimo domov) berte jako den refeed, na rozdíl od naplánovaného. Zajistěte však svůj trénink v tento den, nejlépe i den poté, abyste se ujistili o dalších sacharidech. Přejděte na údržbu kalorií a zvyšte přírůstek ze sacharidů, abyste zvýšili zásoby glykogenu.

 

Převrácení kalorií

Pokud si myslíte, že jste se najedli, spočítejte si to, nebo pokud to není možné, odhadněte, kolik toho budete jíst a další den toho jednoduše snězte méně. Například pokud máte rozpis na 250 g sacharidů a snědli jste na večeři 300g sacharidu, pak další den sníte pouze 200g, pokud jíte 350, pak můžete sníst 150g další den nebo 200g po dva po sobě jdoucí dny. Hlavní věcí je zajistit, abyste v průběhu týdne měli kalorický deficit. Na příkladu 2500 kalorií je to za 7 dní 17500 kalorií. Na konci týdne se ujistěte, že se vaše kalorie co nejvíce blíží tomuto číslu.

 Přidali jsme pro Vás nové dámské fitness legíny Palmswear Sunlight, které kombinují řasení a bezešvý materiál.

Užívejte si jídla

Takže tady to máte, jak dodržovat dietu při jídle s přáteli, s rodinou nebo jen tak, když vyrazíte na nějaké jídlo co vám chutná, abyste doplnili své zásoby glykogenu. Čím častěji to děláte, tím je to pro vás snazší držet dietu. Rovnováha se neděje jen tak, rovnováha vychází ze zkušeností. Pravděpodobně tu a tam sklouznete a vaše odhady nebudou vždy dobré. Dodržováním výše uvedených tipů však budete na dobré cestě k vytvoření nejen své vysněné postavy, ale také k udržitelnému životnímu stylu. Znáte někoho, kdo s tím bojuje? Zkuste mu poslat tento článek, možná mu tím pomůžete v jeho cestě.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík