CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

Jak se zbavit bolestí svalů po tréninku?

Jak se zbavit bolestí svalů po tréninku?

Odjeli jste tvrdý trénink a teď nemůžete dojít ani do sprchy? Pokud chcete zmírnit bolest, použijte naše účinné způsoby, jak se po cvičení zbavit bolestí svalů.

Začněte ihned po tréninku


Po cvičení vždy svaly protahujte


Protahování po celý den nebo po cvičení může výrazně zmírnit bolestivost svalů. Pracujte na začlenění protahování do své každodenní rutiny, pokud chcete zabránit bolestem svalů.

 

Po cvičení vypijte dostatek vody


Dehydratace může způsobit řadu problémů, včetně bolesti svalů. Před cvičením se ujistěte, že jste se dostatečně hydratovali, abyste předešli bolestivosti svalů. Při dostatečné hydrataci lze předcházet křečím a po cvičení se snižuje bolestivost svalů.


Chladné kontrastní sprchy


Kontrastní sprchy za horka zvyšují průtok krve a pomáhají uvolňovat zánět ze svalu. Stačí se 5 minut sprchovat a střídat mezi 20 sekundami studené vody a 10 sekundami horké vody. Bylo zjištěno, že studené koupele významně snižují bolestivost svalů.

 

Den po tréninku


Odpočinek a zotavení


Spousta spánku a odpočinku těla může být nejúčinnější léčbou bolestí svalů. Kromě toho aktivní zotavení, které je lehkým cvičením během fáze zotavení, může stimulovat průtok krve do svalů, což pomáhá snižovat bolest svalů. Aktivní zotavení může zahrnovat plavání nebo lehký běh. Hledáte legíny na běhání? Koukněte na naši nabídku.
 

Jezte správné jídlo


Vaše bolavé svaly potřebují hlavně protein spolu se sacharidy a tuky, aby se samy regenerovaly. Vyberte si přírodní zdroje bílkovin, jako jsou ryby, drůbež, libové maso, ořechy, čočka a quinoa. Potraviny bohaté na antioxidanty, jako jsou granátová jablka a kapusta, mohou zlepšit regeneraci bolestí svalů.


Masáž

Masáž působí na napětí z bolavých svalů. Pokud si nemůžete dovolit profesionální masážní terapii, zeptejte se přítele nebo to udělejte sami. Po náročném tréninku můžete masírovat bolavé svaly až 20 minut.

 

Aplikujte teplo

Pokud jsou vaše svaly stále bolavé 2 nebo 3 dny po ošetření, zvažte použití tepla. Můžete použít topnou podložku nebo tekoucí teplou vodou přes žínku.

 

Zkuste pěnové válcování

Pěnové válcování je levná technika, jak získat domácí masáž, která zmírní bolest svalů. Jemně převalte své tělo podél pěnového válce, kde je bolest svalů. Opakujte válcování pěny 5 až 6 krát týdně po dobu 10 až 15 minut.

 

Další tipy proti bolavým svalům


Třešňový džus

Nejméně 2 britské studie prokázaly, že třešňová šťáva urychluje zotavení z intenzivního cvičení. Vědci věří, že flavonoidy, antioxidanty a protizánětlivé sloučeniny v třešňové šťávě pomáhají předcházet bolestem svalů.
 

DIY svalový uvolňující krém

Stačí zahřát trochu kokosového oleje a do něj přimíchat několik kapek máty a eukalyptu. Poté s ním masírujte vaše bolavé svaly. Mátový olej je přírodní svalový relaxant a lék proti bolesti, zatímco eukalyptus podporuje krevní oběh.

 

Epsom sůl

O soli Epsom je známo, že zmírňuje bolestivost svalů, snižuje zánět a pomáhá snižovat bolest těla. Smíchejte jeden šálek soli epsom s 1/4 šálku mořské soli. Přidejte 4-5 kapek oleje z eukalyptu, vše vložte do teplé vody s horkou vodou a namočte asi 20-30 minut.

 

Levandulový olej

Levandulový olej je slavný svalový relaxer. Zajišťuje úlevu od bolesti a ztuhlosti svalů. Používejte jej v teplé lázni nebo s ním masírujte svaly, to vám pomůže zklidnit svaly a pomůže jim regenerovat.

 

Hledáte kvalitní dámské fitness legíny? Doporučujeme naše push up legíny Palmswear Perform.

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík