CZK
  • CZK
  • EUR
607 571 286
Poštovné zdarma na objednávky od 1500 Kč

5 věcí, které musíte udělat po každém cvičení

5 věcí, které musíte udělat po každém cvičení

Po náročném tréninku je snadné prostě jen zůstat ležet na zemi. Ale je tu pár věcí, které byste měli provést, abyste měli ty nejlepší výsledky z vašeho cvičení. Těchto pět úkolů Vám pomůže předejít zranění, pomůžou vám při obnově svalů a budete se cítit lépe.


1. Vychladnutí

To je pravděpodobně jeden z nejvíce vynechaných úkolů po tréninku. Správné ochlazení dovoluje, aby se vaše tělesná teplota pomalu snižovala, což zabraňuje hromadění krve. Krev se nedostane do srdce, aby se znovu okysličovala. Hromadění krve může způsobit závratě nebo dokonce mdloby. Rychlejší chůze na běžeckém pásu nebo jen procházka po dobu 5 minut vám zajistí, že vaše tepová frekvence zpomalí a váše krevní cirkulace se vrátí zpět do normálu.

 

2. Masírujte svaly

Časem si na to zvyknete, je to jako masáž hluboké tkáně! Pěnové válcování svalu válcování nebo ruční masírování svalu je důležité z mnoha různých důvodů. Zlepšuje pružnost a pohyblivost ve vašich kloubech. Zvyšuje průtok krve a cirkulaci do svalů pro rychlejší zotavení.

3. Protahujte

Je také mimořádně důležité, aby se vaše svaly protáhly po pěnovém válcování a před tím, než vaše svaly uplně vychladnou. Trvá asi 30 minut, než svaly úplně vychladnou. Takže máte dostatek času na pěnové válcování a protažení. Protahování „studených“ svalů může být nebezpečné pro svaly, protože se stahují za studena a mohou způsobit zranění. Zaměřte asi 5 minut na pěnovém válci a pak na 5-10 minut protahování. Při protahování by vás němelo omezovat oblečení, vyzkoušejte naše fitness legíny Palmswear.

4. Doplňte palivo pro zotavení


Nyní je super důležité, abyste se po tréninku ujistili, že svaly správně živíte. Po náročném tréninku je důležité se ujistit, že přijmete živiny, které vám pomohou s regenerací. Potřebujete jen správný poměr bílkovin, sacharidů a elektrolytů k doplnění toho, co se během tréninku ztratilo. Není nic lepšího než si po pořádném tréninku dát kvalitní proteinový shake, který doplní všechny potřebné živiny.

5. Sledujte svůj pokrok


Sledování vašeho pokroku je klíčem k udržení motivace. Zejména když máte pocit, že nevidíte žádné změny. Zapisujte si váhy, počty opakování, počty serií a postupně zjistíte, že se posouváte výš a výš. Pro kardio je důležité psát si kilometry, průměrné tempo a tepovou frekvenci. Platí to i pro jakoukoliv jinou sportovní aktivitu. To pomáhá udržet zodpovědnost z každého tréninku a inspiraci, když vidíte svůj pokrok!

Vyhledávejte produkty

Nákupní košík